Dla biznesu

Ludzie dysponujący pieniędzmi dzielą się na dwie grupy. Tych, którzy podwyższają mury, by chronić swoją własność i tych, którzy wydłużają swoje stoły, by móc dzielić się z potrzebującymi. Wybór jest oczywisty. Przynajmniej dla nas  wink  Ty i Twoja firma też możecie zaangażować się w działania KTOSIA i wspólnie z nami pomnażać sumę dobra w świecie. Zapraszamy do kontaktu. Nasza lista form współpracy to tylko punkt wyjścia. Uwielbiamy nowe pomysły, którymi zaskakują nas firmy. Ilu dobrych ludzi, tyle sposobów na pomaganie!

Maja Giżycka-Różalska
Pośrednik dobra
tel. 889-627-256
fundacjaktos@gmail.com

Firmy mogą zaoferować nam:

Pieniądze

Stanowią one pomoc w opłacaniu pracy np. opiekunek czy rehabilitantów.

Usługę lub produkt

Może być to np. pomoc w koszeniu trawnika, transporcie podopiecznych czy przekazanie nam darów rzeczowych.

Ustalony procent od zysku lub sprzedaży

Przekaż podopiecznym fundacji pewną część swojego zysku, tak by stał się naszym wspólnym zyskiem. Dobro powraca.

Payroll

Comiesięczne przekazywanie kilku złotych z pensji pracowników firmy lub instytucji, za ich zgodą oczywiście

Wolontariat pracowniczy

Zaangażowanie społeczne, wspólny szlachetny cel, nietypowe okoliczności i nowe role - oto przepis na idealne działanie team-buildingowe. Remonty, prace w ogrodzie, organizacja spotkań - u nas zawsze jest co robić. Drużyny firmowych wolontariuszy, przybywajcie!

Zbiórki publiczne

Imprezy firmowe, spotkania świąteczne, wszelkie działania zespołu HR mogą mieć od dziś charakter dobroczynny. Okazji do organizacji zbiórki na rzecz podopiecznych fundacji w ciągu roku nie brakuje. Mogą mieć formę loterii, licytacji, kawiarenki dobroczynnej, kramu z gadżetami fundacyjnymi, zbiórki do puszek. Skarbonka z logo KTOŚ to dla pracowników i klientów znak, że mają do czynienia z firmą odpowiedzialną społecznie. Jak to zrobić w praktyce? Wystarczy się do nas odezwać. Z radością pomożemy zorganizować i przeprowadzić zbiórkę. smile